מדפסות ההעברה התרמית (TTO) של Videojet, ובראשן ה‑DataFlex 6530 וה‑6330, מדפיסות תאריך ייצור/תפוגה, מספר אצווה, ברקוד ומחיר ישירות על פילם האריזה הגמיש. אבל הלב הפועם של כל הדפסה כזו הוא הריבון (סרט ההעברה התרמית) — המתכלה שנגמר שוב ושוב. במדריך הזה נסביר בדיוק איך בוחרים ריבון Near Edge נכון, מה ההבדל בין תואם למקורי, וכיצד לחסוך בלי לפגוע באיכות.
"Near Edge" הוא סוג ראש הדפסה שבו רכיב החימום ממוקם בקצה הראש, ומאפשר הדפסה מהירה ורציפה על פילם נע — בדיוק מה שנדרש בקווי אריזה מהירים. הריבונים המתאימים לו נבדלים מריבוני מדפסות מדבקות רגילות (Flat Head) ומגיעים ברוחבים ואורכים ייעודיים.
הרוחב חייב לכסות את שטח ההדפסה. רוחבים נפוצים: 25, 33, 55 ו‑110 מ״מ. רוחב גדול מדי מבזבז ריבון; קטן מדי חותך את ההדפסה.
אורכים נפוצים: 600, 700 ו‑1000 מ׳. גליל ארוך יותר = פחות החלפות ויותר זמן פעולה רציף לקו.
הכוונה לצד שעליו מרוח הדיו. IN (Ink‑Side‑In) = הדיו פונה פנימה; OUT (Ink‑Side‑Out) = הדיו פונה החוצה. חובה להתאים לכיוון שהמדפסת דורשת — אחרת לא תהיה הדפסה.
| סוג | עמידות | מתאים ל־ |
|---|---|---|
| Wax (שעווה) | בסיסית | נייר, קרטון, שימוש כללי |
| Wax/Resin | בינונית‑גבוהה | פילם, אריזות מזון — הבחירה הנפוצה ל‑TTO |
| Resin (שרף) | גבוהה מאוד | עמידות לחום, שמנים, שפשוף — פארמה/כימיה |
לרוב יישומי ה‑TTO על פילם אריזה, Wax/Resin נותן את האיזון הטוב ביותר בין איכות, עמידות ומחיר.
ריבון תואם איכותי נותן הדפסה זהה למקורי — אותה חדות, אותה עמידות — אך בעלות נמוכה משמעותית על מתכלה שאתם קונים שוב ושוב. שלוש נקודות חשובות:
הריבונים התואמים שלנו מתאימים ל‑Videojet DataFlex 6530, 6330 ולמדפסות Near Edge נוספות. יש לנו גם ראש הדפסה תואם 53mm 300dpi במלאי. לא בטוחים מה מתאים? שלחו לנו דגם מדפסת ונאתר עבורכם.
זהו סרט העברה תרמית ייעודי לראשי Near Edge של מדפסות TTO כמו Videojet DataFlex. הוא מאפשר הדפסת תאריך, אצווה וברקוד במהירות גבוהה ישירות על פילם אריזה נע.
כן. ריבון תואם איכותי, בדירוג הנכון (Wax/Resin/Resin), מדפיס באותה חדות ועמידות כמו המקורי, בעלות נמוכה יותר.
ריבון איכותי מיוצר להיות עדין לראש. יצרן אינו יכול לבטל אחריות רק בשל מתכלה תואם, אלא אם יוכיח נזק ישיר שנגרם ממנו.
הרוחב (מ״מ) צריך לכסות את שטח ההדפסה, והאורך (מ׳) נקבע לפי תדירות ההחלפות הרצויה. אם לא בטוחים — שלחו לנו את דגם המדפסת.
זה מציין את הצד שעליו מרוח הדיו. חובה להתאים לדרישת המדפסת — IN או OUT — אחרת לא תתקבל הדפסה.
Videojet DataFlex 6530 ו‑6330, וכן מדפסות Near Edge נוספות. יש גם ראש הדפסה תואם 53mm.
המלאי מוחזק בישראל ואנחנו שולחים במהירות, כדי שלא תישארו בלי ריבון באמצע ייצור.
מוכנים להזמין? עברו לקטגוריית ריבונים תואמים Videojet או התקשרו 03‑5287733.